ענת ארבל - דיאטנית קלינית BSc ויועצת תזונה
אפנר 3 גבעתיים  |  נייד: 052-2253905  |  Email:

מתכונים

תבשיל עדשים 

קציצות הודו ברוטב 
ירקות צלויים 
מרק קישואים 

פשטידת ברוקולי 
עוגיות שבולת שועל 
עוגת בריאות 

פשטידת ברוקולי   

מצרכים: (ל-6 מנות)
500 גר' ברוקולי
1 תפוח אדמה בינוני
1 גזר
2 ביצים
4 חלבוני ביצה
300 גרם גבינה בולגרית 5%
150 גר' גבינה צהובה לייט 9%
1/4 כפית מלח
קורט פלפל שחור גרוס
1 כפית שמן קנולה

אופן ההכנה:
לחמם תנור אפייה ל- 180 מעלות
לבשל 15 דק' במים רותחים את הברוקולי, תפוח אדמה וגזר.
לסנן מהנוזלים ולערבב בקערה עם יתר המרכיבים.
לשמן תבנית בכפית שמן (להעזר במברשת) ולאפות כ- 30 דק', עד שמזהיב.


עוגיות שיבולת שועל   

מצרכים: (ל-30 עוגיות)
80 גרם שיבולת שועל מהיר-הכנה
1/3 כוס קמח מלא
1/2 כוס סוכר חום
2 כפות שמן קנולה
חופן אגוזי מלך קצוצים
1 ביצה
1 חלבון ביצה
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית שמן

אופן ההכנה:
לחמם תנור מראש ל -180 מעלות
מערבבים את הקמח עם הסודה לשתייה
טורפים את הביצים ומערבבים עם הוניל, השמן והסוכר
מקפלים את תערובת הקמח לתוך תערובת הביצים
מוסיפים את השיבולת שועל והאגוזים ומערבבים
לרפד תבנית בנייר אפייה ולהבריש ב 1 כפית שמן
יוצרים עיגולים מהתערובת (כ-30) ומשתחים על התבנית.
מניחים במרחק של 2 ס"מ אחת מהשנייה.
אופים 8-10 דק', עד להשחמה קלה.


עוגת בריאות   

מצרכים: (ל-8 מנות)
2 תפוחי סמיט/גרנד קלופים ומגוררים בפומפיה
1 כוס (200מ"ל) קמח מלא
1 כוס סוכר חום
1 כפית קינמון
1 כפית אבקת אפייה
2 ביצים
1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים
4 שזיפים מיובשים, חתוכים לרבעים
1 כפית קליפת לימון מגוררת
2 כפות שמן קנולה
תבנית כיכר משומנת בכפית שמן

אופן ההכנה:
לחמם תנור מראש ל -180 מעלות
לערבב בקערה את הקמח, סוכר, ביצים ואבקת אפייה לתערובת אחידה
להוסיף את הקינמון וקליפת הלימון
להוסיף את התפוחים ולבסוף את השזיפים המיובשים והאגוזים
לאפות כ- 40 דק'.
לבדוק לאחר 25-30 דק' - שהעוגה לא נשרפת. ניתן לכסות בנייר אלומיניום
על מנת שלא תשחים יתר על המידה.


קציצות הודו ברוטב עגבניות   


מצרכים: (ל-8 מנות)
1 ק"ג בשר הודו טחון
1 בצל בינוני קצוץ
4 שיני שום מרוסקות
1 קישוא מקולף, מקורר גס
400 גרם רסק עגבניות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמן קנולה / סויה 1 כף אבקת מרק (ללא מונוסודיום גלוטמט)
3 עלי דפנה
2 כוסות מים
מלח, פלפל, פפריקה חריפה

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את ההודו הטחון עם מחצית מכמות הבצל והשום
מוסיפים את הקישוא עם 4 כפות מהרסק עגבניות, התבלינים והפטרוזיליה
בסיר משחימים ב- 2 כפות שמן את המחצית הנותרת של הבצל והשום. מוסיפים את יתרת רסק העגבניות ומתבלים.
כשהרוטב מסמיך מעט , מוסיפים את המים, אבקת המרק ועלי הדפנה.
יוצרים מבשר ההודו כדורים קטנים, ומבשלים ברוטב כשעה על אש קטנה.


ירקות צלויים   

מצרכים: (ל-6 מנות)
2 בצלים פרוסים 2 קישואים פרוסים 3 פלפלים ב- 3 צבעים, חתוכים לשלישים   למישרה: 2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון סחוט
4 כפות תערובת תבלינים טריים קצוצים (טימין, רוזמרין, בזיליקום, זעתר, פטרוזיליה)
2 שיני שום
שיפודי עץ

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את חומרי המשרה
מוסיפים את המשרה על הירקות החתוכים ומשאירים במקרר ל- 3 שעות . לערבב מידי פעם.
משפדים את הירקות על השיפודים.
מניחים על גריל חם עד להשחמה.


מרק קישואים    

מצרכים: (ל-4 מנות)
1 כף שמן זית
1 בצל קטן קצוץ דק
כ- 600 עד 700 גר' קישואים בהירים, מנוקים, חצויים ופרוסים לפרוסות של כ- 4-5 מ"מ (7 קישואים בינוניים)
4 כוסות מים ואבקת מרק "10" ונוזלים נוספים אם צריך
1 גבעול סלרי שלם
מלח ופלפל שחור גרוס טרי

להגשה: שמיר קצוץ- חצי חבילה (כ-1 כוס)

אופן ההכנה:
בסיר בינוני, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל על אש בינונית, תוך ערבוב עד שנעשה שקוף ( כ- 7 דק')- לא משחימים.
מוסיפים את פרוסות הקישוא ומערבבים עם הבצל עוד 2 דק'.
מוסיפים את המרק, עשבי התיבול ותבלינים ומביאים לרתיחה.
מכסים ומבעבעים עוד 10 דק'.
מוציאים את גבעול הסלרי ומתכנים את התיבול.
מגישים עם שמיר טרי קצוץ.


תבשיל עדשים    

מצרכים: (ל-4 מנות)
כוס עדשים כתומות
2בצלים גדולים
4 שיני שום
2 כפיות קארי
2 כוסות עגבניות מרוסקות
חצי כפית מלח
3חופנים של כוסברה קצוצה
1 כף שמן קנולה

אופן ההכנה:
מבשלים את העדשים בסיר מכוסה עם 2 כוסות מים רותחים כ-20 דקות, עד שהעדשים רכות מאוד ומתחילות להתפורר.
בינתיים קוצצים את הבצל והשום, מחממים מעט שמן במחבת, ומטגנים עד להזהבה.
מוסיפים למחבת את העגבניות המרוסקות, הקארי, המלח והכוסברה, מערבבים היטב ומבשלים כשתי דקות.
מוסיפים את תערובת העגבניות לסיר עם העדשים, ומערבבים היטב.
מרסקים את העגבניות בפומפייה או במעבד מזון, ומוסיפים את הרסק למחבת ומערבבים.
מורידים מהאש מגישים חם.




ענת ארבל - דיאטנית קלינית BSc ויועצת תזונה
אפנר 3 גבעתיים  |  נייד: 052-2253905  |  Email: